|
Treba si zvolit cviky v ktorych sa chces zlepsit ak chces snuru, tak musis cvicit hlavne snuru, ak rozstep tak rozstep.
Robi sa to takto, zvolis cvik, napr. rozstep:
1.roztiahnes nohy a spustas sa k zemi az kym neucitis napatie, vtejto polohe vydrz 20-30 sec
2.Potom chod o kusok vyssie, aby napatie povolilo a napni cele stehna a zatlac v tejto pozicii nohy k sebe a do zeme(nesmu sa ti vsak tie nohy pohnut,)toto je ta izometricka cast.Trva asi 5-7 sekund, zacnes miernym tlakom a napatim, postupne pridavas kazdu sekundu aby si v 5-7 sekunde stlacal svaly uplne brutalne jak sa to len da.
3.Po 5-7 sekundach povolis napatia a zase zides o kusok nizsie, a tu je ta pointa celeho ze teraz ta to pusti o niekolko mm az cm nizsie ako si bol v bode 1.
Toto bola akoby 1 opakovanie.No a cim si trenovanejsi tym viac opakovani mozes v jednej serii dat. Postupne mozes pridavat aj viac serii. PNF treba cvicit hlavne na tie svaly, cviky v ktorych sa chces vela zlepsit, netreba na vsetky suzukiho.
V suzukiho strecinku su pekne cviky, ale mnoho sa mi zda na tie iste partie, podla mna si staci vybrat len na kazdu partiu 1 cvik, popripade z treninku na trenink striedat.Ale nie som odbornik, aby som nejak kritizoval suzukiho strecink....
|