freezone

share your training experience
Práve je 10 Sep, 2010 05:20

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 8 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Mrtvy tah..aneb podari sa mi utisit bolesti chrbta?
OdoslaťOdoslané: 26 Dec, 2009 14:57 
Neprítomný

Založený: 04 Sep, 2009 17:53
asi kazdy vie co su tie "bolesti chrbta" a skuma a hlada co spravit abyto konecne prestalo... Ja som tiez toho mnoho precital ci uz v casopisoch alebo na internete no jediny problem v rieseni bol vtom ze vsade pisali dovody a ako sa to prejavuje ale nikde nepisali mozne riesenia...Vieme ze cvik posobi priaznivo aj na rozne choroby chrbta...

Moje zaciatky s tymto cvikom boli asi take, ze som ho robil uplne zle a ked za mnou prisiel "borec" a povedal ako ho mam robit a ze hento a toto je uplne zle tak som ostal cely zahanbeny pred vsetkymi ludmi v posilke a prestal som ho robit... prechadzali dni mesiace roky vaha sa neustale zvysovala(teda vacsinou isla hore :D ) treningove vahy isli hore a zataz na krize bola stale vacsia a vacsia a postupne som zacinal pocitovat bolesti a rozmyslal jak je to mozne ked nerobim ziadny cvik ktorym by som si ich mohol znicit ... a to bol prave kamen urazu ... ci uz som sa normalne pohyboval alebo isiel z party bolesti boli otrasne vzhladom ktomu ze som si ich skoro nijak priamo nenicil ... dokonca ked som stal v cakarni u alergologa lebo si nebolo kam sadnut som ich citil... no a teda po dlhom case asi mesiac dozadu som rozmyslal aky si dam doplnok do treningoveho dna malo to byt nieco na chrbat a hyperext... sa mi nelubia tak som sa rozhodol pre taky komplexnejsi cvik ... teda cvicim 6serii za tyzden co neni ani nejak moc... neviem ani ci mam celkom spravnu techniku alebo nie v kazdom pripade sa snazim robit to spravne a citim sa vyborne. ked po kazdej serii sa pozrem do zrkadla a vidim ako som vystrety som z toho rad ... a na moje potesenie po 2tyzdnoch som rozmyslal ze ani nejak neciitim uz moc chrbat .... no a co ma donutil napisat tuto kratku skusenost: ....

Bol som vcera na party DnB ... kazdy kto vie co to je a bol tam tak vie o com to je po 4hodinach tancovania na take tempo ist rano o 5 domov .... vzdy zniceny v bolestiach hlavne krizov kedze si vsetky tie otrasy prave oni strpia ... a cestou domov to zrazu prislo .... zamyslel som sa ... sakra mna vobec neboli chrbat som sice uplne bez energie unaveny ale vobec ma neboli ten cvik fakt pomaha ....

A preto by som chcel tento cvik odporucit aj ako riesenie na bolesti chrbta namiesto drahych masazi... mozete si dat par serii tohto cviku jasne ze ak nemate skusenosti tak sa urcite naucte :) a uvidite ako vase telo a chrbat zareaguje ci to pomoze alebo nie

Tak a teraz budem rad ke sa zapojite aj vy :-)

Profil Odoslať e-mailovú správu  

Predmet príspevku: Re: Mrtvy tah..aneb podari sa mi utisit bolesti chrbta?
OdoslaťOdoslané: 26 Dec, 2009 15:05 
Neprítomný

Založený: 12 Dec, 2002 13:07
netreba zabudat ze aj brusne svalstvo a hlavne vnutorne a jeho posilnenie pomaha odstranit spominanen bolesit chrbta. takze urcite zarad aj posilovanie brucha. Vyborny cvik je ze sa postavis k stene a dotlacas, driekovu cast chrbita k stene, alebo v lahu nazemi.

OdoslaťOdoslané: 26 Dec, 2009 15:22 
Neprítomný

jasne na brucho sa nemoze zabudat .... ale to vacsinou ludia robia uz len pretoze to ma vyborny efekt a ta spodna cast chrbta u vela ludi ostava zanedbana ... a ten cvik co si teraz napisal urcite skusim ...

OdoslaťOdoslané: 26 Dec, 2009 16:13 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: 30 Okt, 2009 10:03
Nastastie s chrbtom som nemal ziadne problemy, hoci s jobem sme si svoje na mrtvolach uzili :) myslim, ze to mozem pripisovat vzdy dobrej technike a ze sme davali jeden na druheho pozor a ked uz ten druhy nahodil pri velkej vahe macaci chrbat, tak sme sa stopli. Inac ked davas tazke mrtvoly a este aj drepujes, odporucal by som sem tam navstivit chiropraktika, nech sa pozrie, ci nemas posunutu krizovu kost, ktora moze sposobovat fajnove bolesti chrbta. To si mozes ale overit aj sam, lahnes na brucho, narovnane nohy, spojis ich a niekto Ti musi pozriet, ci mas rovnako paty pri sebe. Aj mala odchylka uz moze sposobovat bolest. Mrtvolam zdar a davaj pozor na seba ;)

OdoslaťOdoslané: 28 Dec, 2009 17:27 
Neprítomný

Založený: 23 Dec, 2002 19:08
Súhlas.

Len doplním ešte, čo mi pomáha: plávanie, strečing, sauna, masáž.

Soft-cviky doma:
http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/making_gains_with_pain
http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/soft_tissue_work_for_tough_guys

OdoslaťOdoslané: 29 Dec, 2009 13:29 
Neprítomný

pekny clanok stymi cvikmi.... musim vyskusat ten cvik na click/clack rameno

OdoslaťOdoslané: 19 Jan, 2010 18:53 
Neprítomný

Založený: 06 Jan, 2010 21:53
ja som mal velke bolesti chrbta ktore som riesil zacvakavanim stavcov o stolicku, zacvakaval som si aj krcne stavce otacanim hlavy do stran. Od kedy cvicim chrbat, nejake bolesti ktore po treningu mam vobec neriesim pretoze su nic proti tomu ako to bolelo pred tym. Aj som si vdaka tomu odstranil ten zlozvyk pukania stavcov pretoze uz mi ani nejdu puknut cez chrbtove svalstvo. Obcas hodim 10 e. za masaz ktora mi ulavy.

Trening chrbta moze velmi pomoct ale aj velmi uskodit, pre to k nemu pristupujem obzvlast opatrne a davam velkeho bacha na techniku.

OdoslaťOdoslané: 29 Júl, 2010 13:26 
Neprítomný

Založený: 29 Júl, 2010 13:22
Mávam podobne bolesti crbta vďaka sedavému zamestnaniu aj napriek dostatku pohybu. Večer už vôbec neobsedím. Kamarát mi poradil obstarať si sedací vak Bagie. Môžem si ho vyformovať do požadovanej polohy, v ktorej bolesť nepociťujem. Je to skutočne výborné. Dokonca sa z neho výborne pozerá telka, aj vo dvojici.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 8 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.