freezone

share your training experience
Práve je 08 Sep, 2010 23:24

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 113 ]  Prejsť na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Ďalšia
Autor Správa
 Predmet príspevku: Svinstvo v doplnkoch - viete, čo vlastne konzumujete?
OdoslaťOdoslané: 03 Máj, 2009 22:00 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: 12 Dec, 2002 20:36
Diskusia k clanku.

popis:

Spomínam si asi 8-10 rokov dozadu, keď svet doplnkov výživy bol vcelku prehľadný. Dnes človek vidí každý mesiac novú firmu (prevažne zo severnej Ameriky), ktorá sa snaží upútať niečím prevratným. Väčšinou však ide o látky, ktorých „vyššia efektivita“, „účinnosť“ a pod. nielen, že nie sú vôbec podložené, alebo iným spôsobom dokázané, ale pridávajú sa do doplnkov aj látky, ktoré majú predpoklad byť škodlivé a zdraviu nebezpečné.

http://new.biomag.sk/show_article.php?id=197

BodyWorld - svet doplnkov výživy

Predmet príspevku: Re: Svinstvo v doplnkoch - viete, čo vlastne konzumujete?
OdoslaťOdoslané: 04 Máj, 2009 10:59 
Neprítomný

Založený: 01 Jan, 2006 23:28
Super clanok, normalnym ludom to pomoze, ale urcite sa najdu aj taki, co to budu zlahcovat a tvrdit, ze len sa robi z toho velke halo, ale to je pri vsetkom tak...

paci sa mi to, urcite to budem ukazovat aspom mladym chalanom, co by najradsej do seba hadzali vsetko od vymyslu sveta, lebo pre nich € nie su problem a chu "spicove" vyrobky - "pecky" ...

OdoslaťOdoslané: 04 Máj, 2009 13:53 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: 05 Jún, 2008 16:50
pepe, v tom clanku je GAKIC Hardcore oznaceny za nelegalny a skodlivy produkt (obsahuje uz spominany yohimbin), no na bodyworlde predavate standardny GAKIC - ten je 100% nezavadny? (yohimbin neobsahuje, ale co zvysok?)

OdoslaťOdoslané: 04 Máj, 2009 14:19 
Neprítomný
Obrázok používateľa

TanKoiD napísal:
pepe, v tom clanku je GAKIC Hardcore oznaceny za nelegalny a skodlivy produkt (obsahuje uz spominany yohimbin), no na bodyworlde predavate standardny GAKIC - ten je 100% nezavadny? (yohimbin neobsahuje, ale co zvysok?)

zvysok je nezavadny, ten je aj vedecky oskusany a je aj podstatnou sucastou PRIUS-u

OdoslaťOdoslané: 05 Máj, 2009 08:48 
Neprítomný

Založený: 05 Máj, 2009 08:07
Celkom ma zaujalo, koľko výrobkov od Muscletech ste zverejnili, ako nebezpečné..
Keď som čítal publikácie od Fořta, ten napríklad nevaroval pred yohimbínom, ale vanád a jeho deriváty si pamätám opísal ako neúčinné látky pre nárast hmoty a pri tom aj nebezpečné.
Viete prosím overiť, ktoré výrobky od Gaspari obsahujú zdraviu škodlivé látky? (vrátane Mitotropinu)
Skúšal som radu Gaspari v zime pri naberaní, na niektorých produktoch sa píše, že ich treba cyklovať, na všetkých je doslova uvedené, že ich môže používať iba úplne zdravý jedinec a je tam zoznam chorôb, ktoré totálne vylučujú ich použitie za akýchkoľvek okolností. Aj keď nemám žiadne choroby, radšej som vtedy znížil dávkovanie na 1/2 alebo 1/3, pretože plne postačovala (srdce malo občas problém pri odporúčanej dávke napr. PlasmaJet a fakt netuším z čoho???).

Profil Odoslať e-mailovú správu  

OdoslaťOdoslané: 11 Máj, 2009 10:09 
Neprítomný

Založený: 10 Mar, 2007 16:56
Dobry den, prosim vas preco sa nepredavaju v bodyworld produkty od nutrend? myslim take bezne produkty ako tycinky a proteiny. mne sa zda tato znacka ako kvalitna oproti ostatnym, pretoze podporuje olympionikov a inych sportovcov co podliehaju dopingovym skuskam. Takze sa zda ze by nemali obsahovat ziadne zakazane latky a mali by byt kvalitne, ked ich pouzivaju aj olympionici. Alebo sa mylim? Co si myslite o tejto znacke?

Mna uz nebavia doplnky vyzivy a ten ohromny marketing okolo nich ma uz riadne sere. je to shit. Cely tento biznis je len zalozeny na marketingu a je to iba o tom, ze niekto sa chce na tom nabalit. Bud je to placebo alebo su tam steroidy, ak to malo az take zazracne ucinky pre niekoho. A co je iste nikdy si nieje clovek isty co v ktorej znacke je. Ja som ohromne pribral aj ked som vobec nic nebral, hoci sa to da pripisovat aj tomu, ze som bol v puberte a dobre pracovali moje vlastne hormony, ale aj tak sa urcite da pribrat aj bez toho.

OdoslaťOdoslané: 11 Máj, 2009 10:20 
Neprítomný

Založený: 13 Apr, 2007 12:14
pop1818 napísal:
Bud je to placebo alebo su tam steroidy, ak to malo az take zazracne ucinky pre niekoho. A co je iste nikdy si nieje clovek isty co v ktorej znacke je. Ja som ohromne pribral aj ked som vobec nic nebral, hoci sa to da pripisovat aj tomu, ze som bol v puberte a dobre pracovali moje vlastne hormony, ale aj tak sa urcite da pribrat aj bez toho.

Placebo efekt je o hlave, nie o tom, co v produkte je. Kolega z liekovych studii mi vravel o pripade, kde indikovane "placebo", resp. latka bez ucinku mala vyssi efekt ako liek s ucinnou latkou pri testovani... :lol:

A to so steroidmi, to je do znacnej miery usmevne. Ako argument neberiem nejake testy nemenovanej firmy spred 5 rokov, alebo kedy to bolo, ked sa im dokazali koncentracie nepovolenych latok na takej urovni, zeby si musel zrat kilo dotycneho protaku denne aby sa to nejak prejavilo.

A ohladom priberania...napis o 3-4 roky pravidelneho cvicenia. Zaciatocnik priberie uz len z toho, ze na cinku a jedlo pozrie.

OdoslaťOdoslané: 11 Máj, 2009 10:38 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: 23 Mar, 2005 15:14
nutrend imo za moc nestoji, vacsina veci je zle ochutena/rozpustna, tycinky nesu moc jedle ... neni nad cim zufat ...

Termo = metal-serach god!

OdoslaťOdoslané: 13 Máj, 2009 09:53 
Neprítomný

Založený: 12 Dec, 2002 13:07
nutrend bude v ponuke resp. uz mame nieco na predajni, co sa nam zdalo akotak doplnujuce k nasemu sortimentu. Vzdy sa snazime najst nove produkty ktore su cenovo aj kvalitativne predajne. Pri nutrende je troska problem s cenou. To ze podporuju sportovcov je od nich pekne a seriozne a samozrejme to pouzili aj na marketingove aktivity.

OdoslaťOdoslané: 15 Máj, 2009 10:33 
Neprítomný

Založený: 15 Máj, 2009 10:28
Ahoj cital som cely clanok je to faj--a potrebujem pomoct ze ci je tento pripravok v pohode http://www.muscletech.sk/index.php?obsah=info2. DAKUJEM

OdoslaťOdoslané: 15 Máj, 2009 12:44 
Neprítomný

Založený: 01 Jan, 2006 23:28
ferdo

ano je v poriadku - pokial najdes nieco tu na BW

a cell-tech tu je tiez
http://bodyworld.sk/katalog/produkt/cel ... ore-2000-g

tak si mozes byt isty, ze je to OK

OdoslaťOdoslané: 15 Máj, 2009 16:23 
Neprítomný

Založený: 15 Máj, 2009 10:28
DAKUJEM za odpoved

OdoslaťOdoslané: 19 Máj, 2009 14:52 
Neprítomný

Založený: 10 Jún, 2008 14:55
Vo vasej predajni su dostupne FlapJack tycinky.
Dnes som akurat cital clanok o roznych eckach a tak som sa kukol aj na ich obsah v tych tycinkach.
A pri vysnovej - na ktoru som sa najviac tesil je E142.
Ked som si to dal vyhladat, tak ...
Zeleň S | Farbivo v konzervovanom hrášku, želé, zmrzlina, dezerty | Možnosť vzniku alergií a rakoviny. Zakázaná v EÚ.

Boli tam aj ine, ktore su napr. zakazane v Rakusku, Norku, Rusku ...

Kde je pes zakopany. Inac tie tycinky su nejak preplnene Eckami a este aj tym oxidom syricitym, co sa pridava do suseneho ovocia a na sackoch sa pise: "chemicky osetrene, pred pouzitim oplachnut"

Su tie tycinky v pohode?

OdoslaťOdoslané: 19 Máj, 2009 15:54 
Neprítomný

Založený: 23 Dec, 2002 19:08
Táto vec s chémiou v potravinách ma už dlho štve. Si spomeňte, aké výrobky boli pred viacerými rokmi (maslo, jogurty, nápoje) - hlavné suroviny a zopár prísad - kľudne doma v kuchyni som si mohol urobiť také isté. Potom výrobcovia začali robiť zlepšenia - používať chémiu.

Aké sú ciele chemických prísad v potravinárstve?
- predĺžiť životnosť (konzervačné látky)
- rozšíriť ponuku chutí, vôni, farieb, iných vlastností (chemické príchute, farbivá, vône, sladidlá, ochucovadlá, emulgátory atď.)
- znížiť náklady výroby zámenou originálnej suroviny na lacnejšiu chemickú náhradu

Porovnajte:
Čerstvé čisté mlieko sa pokazí za niekoľko hodín, ak nie je v chladničke a keď je v chladničke, tak za 1-2 dni tiež - dnes aj pol roka.
Čerstvé čisté ovocie zhnije alebo splesneje za niekoľko hodín od zberu - napríklad jahody, maliny - dnes v obchode stoja maliny aj týždeň a majú rovnakú farbu celý čas.

Výrobcovia a predajcovia nás nehorázne klamú marketingom. Väčšina tvrdení o zdraví, cholesterole, vitamínoch, vláknine atď sú obyčajné bludy. Už len to, že obyčajný cukor (sacharózu) v potravinách nahradzujú glukózovo-fruktózovým sirupom s falošnými tvrdeniami je celosvetový škandál. Motív je ten, že glukózovo-fruktózový sirup je lacnejší ako sacharóza, má skoro rovnakú chuť, ale je sladší, takže sa ho použije menej ako sacharózy a jeho zloženie je veľmi podobné sacharóze. Fakt, že glukóza, fruktóza a sacharóza sa trávia iným spôsobom a majú rozdielne dôsledky pre zdravie, ich vôbec netrápi. Všimol som si, že umelé farbivá sa pridávajú aj do džúsov so slamkou, ktoré za normálnych okolností nevidím. Ázia, Amerika, aj Európa vo veľkom pridávajú do potravín glutamán sodný alebo iné zvýrazňovače chuti len z dôvodu šetrenia nákladov na originálne chute, napr. koreniny. Je to podvod a nie zlepšovač chuti. Kvôli podpore glutamánu sodného spriaznení vedci vymysleli názov pre chuť tejto chemickej látky a pridávajú ju ako piatu chuť k doterajším štyrom základným chutiam - sladký, kyslý, slaný, horký (a umami).

Do zúrivosti ma privádza osvedčený postup výrobcov už aj na Slovensku. V minulosti vyrábali celkom dobrý výrobok, dobrého zloženia, bez chémie. Časom sa z trhu vytratil a nahradený bol inými alternatívami, ale už s chemickými prísadami. Niekedy sa urobí nové balenie a ľudia to skúšajú, kupujú. Niekedy sa zmena udeje ticho, bez informácií - napr. tatárska omáčka sa robila pred pár rokmi sterilizovaná bez chemickej konzervácie, dnes presne tá istá už len chemicky konzervovaná. Alebo keď si ľudia žiadajú pôvodný výrobok, po niekoľkých rokoch sa objaví ten istý z minulosti, len s novou etiketou, hrdo oznamujúcou BIO, alebo zdravá výživa, organic product atď, ale je to presne to isté, čo tu už bolo, len s niekoľkonásobne vyššou cenou. Svine.

Fitness-tyčinky:
Pred niekoľkými rokmi, keď sa objavili na trhu, boli skutočne fitness - obilniny, jogurt, maltodextrín, ovocie. Teraz, podobne ako v celom spektre doplnkov výživy pre športovcov, je výrobcov a predajcov veľmi veľa, široký sortiment, každý láka marketingom... a tiež znižuje náklady výroby chemickými prísadami. Nedávno som v potravinách chytil do ruky fitness-tyčinku, pozrel si zloženie a mal som chuť pohľadať smetný kôš a nie nákupný košík...

Keď si z netu stiahneš zoznam E-čiek, je to tabuľka na veľa strán. Niektoré z nich sú úplne bežné suroviny, ako soľ, sóda, cukor. Niektoré sú prírodné prísady, ako kurkumín (žlté farbivo) z korenia kurkuma. Ale stále sa rozrastá skupina umelých prísad, ktoré majú pochybné alebo aj priamo škodlivé účinky na zdravie. Spejeme k tomu, že budeme jedávať tabletky ako normálne jedlo?

OdoslaťOdoslané: 19 Máj, 2009 16:00 
Neprítomný
Obrázok používateľa

hipikll napísal:

Zeleň S | Farbivo v konzervovanom hrášku, želé, zmrzlina, dezerty | Možnosť vzniku alergií a rakoviny. Zakázaná v EÚ.

farbivo nie je zakazane v EU a na Slovensku urcite poslednych 5 rokov nie

posledna uprava je vynos MPSR a MZSR z 11.2.2008, 04650/2008-OL

takze neviem, odkial mas uvedenu dezinformaciu

je mozne, ze v niektorych krajinach s prisnejsimi predpismi nie je povolene - severske krajiny napr.

OdoslaťOdoslané: 19 Máj, 2009 16:12 
Neprítomný

Založený: 23 Dec, 2002 19:08
Keď už som prihlásený, tak som pohľadal: E124 je zakázaná v USA a Nórsku (http://www.sportujeme.sk/ecka-E124), ale v EÚ nie (http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/food_and_drink/article3564145.ece).

OdoslaťOdoslané: 19 Máj, 2009 17:50 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Tino napísal:
Keď už som prihlásený, tak som pohľadal: E124 je zakázaná v USA a Nórsku (http://www.sportujeme.sk/ecka-E124), ale v EÚ nie (http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/food_and_drink/article3564145.ece).

hovorilo sa o E142

OdoslaťOdoslané: 19 Máj, 2009 17:58 
Neprítomný

Jaj. No aby som uviedol zdroj:
http://www.sportujeme.sk/ecka-E142

Iny zdroj
http://www.laleva.cc/food/enumbers/E141-E160.html

Ked je nieco zakazane v nejakej krajine - tak asi vedia preco to zakazali. A take krajiny ako Norsko, Svedsko, Finsko ... mne pridu celkom zdravo orientovane. A este aj USA, ... .

Ale aj ten oxid syricity :(. Vrr :(.

Tycinky su fajn, hlavne ked cestujem, tak som ich zvykol jedavat, lebo to celkom dobre chuti a zasiti. Teraz mam take zmiesane pocity z toho :(

OdoslaťOdoslané: 19 Máj, 2009 18:02 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: 25 Dec, 2006 10:00
dostanes rakovinu lebo to v norsku nemaju legal, teda ak uz teraz niesi odpisany, tak urcite budes :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

OdoslaťOdoslané: 19 Máj, 2009 18:05 
Neprítomný

No, a este ako additivum k tvojej poznamke ma napadlo ...
UUUUF. Ake stastie, ze som tu tycinku so sebou nemal na dovolenke v Stockholme. Hned by sa ucinky tej latky znasobili popripade by ma boli zatkli za prechovavanie zakazanych latok ...

Od teraz uz len mrkvu z teska na vylety! :?

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 113 ]  Prejsť na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Ďalšia

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.